Wat kun je als deelnemer verwachten van een assessment bij Bureau Van Slagmaat?

Voorbereiding

Bij vrijwel alle assessments kun je een online gedeelte verwachten. Daarbij kun je denken aan capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten. Deze kun je op een voor jou geschikte tijd en zelfgekozen plaats voorafgaand aan het programma op kantoor maken. Houd er daarbij rekening mee, dat dit in een rustige omgeving gebeurt, zodat je je goed kunt concentreren.

Meer informatie over de voorbereiding en de dag zelf ontvang je via de mail. Voor de assessmentdag zelf hoef je je niet voor te bereiden, maar probeer er wel voor te zorgen dat je uitgerust aan de dag begint.


Assessment dag

Op kantoor word je ontvangen door een van onze psychologen. Deze zorgt voor een heldere introductie en begeleidt jou tijdens de dag. Wanneer je bij ons bent rond het middaguur, dan verzorgen wij een lunch voor je. Een veelvoorkomend onderdeel van het assessment zijn simulaties (rollenspelen), waarin een praktijksituatie wordt nagebootst in de vorm van een gesprek met een rollenspeler. Het assessment wordt afgesloten met een eindgesprek waarin onder meer alle resultaten aan je worden teruggekoppeld en je mondeling het advies te horen krijgt. Zo weet je direct waar je aan toe bent.


Rapportage

De bevindingen van het psychologisch onderzoek worden beschreven in een rapportage. Deze kun je binnen 5 werkdagen na het assessment verwachten via de mail. Bureau Van Slagmaat werkt volgens de regels van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), wat onder andere inhoudt dat je als deelnemer het recht hebt om de rapportage niet door te laten sturen naar de opdrachtgever.