Selectie assessment


Wil je meer zekerheid over of de door jou uitgekozen kandidaat geschikt is voor de functie?
Of twijfel je tussen verschillende kandidaten en wil je graag een objectieve en onderbouwde keuze maken?

Een selectie assessment is een goed middel om een weloverwogen keuze te maken omtrent selectie van medewerkers; wij kunnen door middel van ons selectie assessment heel objectief kijken naar iemands capaciteiten, drijfveren, persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden en krijgen zo goed scherp hoe iemand aansluit bij een bepaalde functie. Daarnaast geven we ook advies over mogelijke ontwikkelacties. Dus wat kan de deelnemer nog doen/ontwikkelen om nog meer aansluiting te vinden bij de functie of om de functie nog effectiever uit te oefenen.


Hoe pakken wij een selectie assessment aan?


Intake

Ons selectie assessment start met een grondige intake; dat is wat ons betreft essentieel als basis voor een assessment op maat. Hierin bepalen we samen met jou als opdrachtgever welke competenties van belang zijn om te onderzoeken en hoe het selectie assessment eruit gaat zien. Belangrijke instrumenten/ingrediƫnten die we bijvoorbeeld kunnen inzetten zijn:

- Capaciteitentesten

- Persoonlijkheidsvragenlijst

- Drijfverenvragenlijst

- Relevante simulaties van werksituaties (rollenspellen)

- Reflectie opdrachten

- Criteriumgerichte interviews en gesprekken met een arbeids- en organisatiepsycholoog

Assessment

  • Wij nodigen de deelnemer uit, nadat we met jou bepaald hebben hoe het assessment eruit zal zien. De deelnemer kan verschillende onderdelen, voorafgaand aan de assessmentdag, online invullen op momenten die hem/haar goed uitkomen. 
  • Op de assessmentdag zelf doorloopt onze arbeids- en organisatiepsycholoog de andere onderdelen van het selectie assessment met de deelnemer. Vaak duurt dit een dagdeel (ochtend of middag). Bij een selectie assessment zijn in ieder geval drie assessoren betrokken.
  • Kenmerkend voor onze aanpak tijdens de assessmentdag is het eindgesprek met een arbeids- en organisatiepsycholoog. In dit gesprek geven wij per onderdeel een terugkoppeling aan de deelnemer en brengen we samenhang aan in de uitkomsten. Hierbij zorgen we ervoor dat dit gesprek wordt gevoerd in de vorm van een dialoog, waarbij de deelnemer de ruimte krijgt om toelichtingen te geven en vragen te stellen. Het is onze ervaring dat deze manier van werken (terugkoppeling en volledige mondelinge rapportage op de dag zelf) inzichten scherper maakt voor de deelnemer en dat de conclusies en adviezen gemakkelijker geaccepteerd worden. 


Rapportage

Nadat de assessmentdag erop zit schrijven wij een helder en bondig rapport, met een duidelijk advies en de bijpassende onderbouwing hiervoor. Onze stijl is kritisch en opbouwend en direct gekoppeld aan de vooraf bepaalde competenties. Het rapport bevat duidelijke uitspraken over geschiktheid en concrete ontwikkeladviezen.


Locatie

Het is heel goed mogelijk om het gehele assessment online te laten plaatsvinden, maar vaak wordt er door opdrachtgevers en deelnemers voor gekozen om een deel online en een deel op kantoor te doorlopen. Dit kan goed op een van onze kantoren in Nijmegen of Den Bosch, maar bijvoorbeeld ook bij jou op locatie.


Ons gehele assessmentprogramma voldoet aan de code van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). 

Mogelijkheden

Turbo assessment

Turbo assessment

Rapportage binnen 1 dag

Compact assessment

Compact assessment

Bondig assessment met korte rapportage

Assessment op locatie

Assessment op locatie

We komen graag naar je toe

International assessment

International assessment

Assessment in het Engels of Duits

Overige assessmentdiensten

Ontwikkelassessment DIY assessment


Informatie aanvragen

Bel voor meer informatie 073 - 6408 550

of mail naar info@bvslagmaat.com


Bezoek Bureau van Slagmaat op LinkediIn

In de praktijk blijkt de voorspellende waarde van de assessments door BVS groot

Hiring Manager SAP