Selectieassessment


Een selectieassessment wordt ingezet om keuzes omtrent selectie zo goed mogelijk te kunnen maken.

Ons assessment start met een grondige intake; dat is wat ons betreft essentieel als basis voor een assessment op maat. Belangrijke ingrediƫnten van een selectieassessment zijn: een set capaciteitentests, persoonlijkheids- en drijfverenvragenlijsten, minimaal twee relevante praktijksimulaties (met representatieve uitdagingen), reflectieopdrachten en criteriumgerichte interviews met een arbeids- en organisatiepsycholoog. Per assessment zijn drie assessoren betrokken.


Kenmerkend voor onze aanpak is ons eindgesprek. In dit gesprek geven wij per instrument een terugkoppeling en brengen we samenhang aan in de uitkomsten. Zo maken we een opmaat voor de adviezen in relatie tot de vraagstelling. Dit gesprek vindt plaats in de vorm van een dialoog, waarbij de deelnemer de ruimte krijgt toelichtingen te geven en vragen te stellen. Het is onze ervaring dat deze manier van werken (terugkoppeling en een volledig mondelinge rapportage op de dag zelf) inzichten scherper maakt en een positieve rol speelt bij de acceptatie en het gebruik van de conclusies en adviezen.


Deelnemers doorlopen het programma deels via internet. Belangrijk praktisch voordeel voor deelnemers (en daarmee voor onze opdrachtgevers) is, dat zij slechts ongeveer een dagdeel bij ons op kantoor hoeven te zijn. Dit neemt niet weg dat het programma volledig voldoet aan de code van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Kort na de assessmentdag volgt een helder en bondig rapport, waarin advies en onderbouwing duidelijk beschreven staan. Onze stijl is kritisch en opbouwend en direct gekoppeld aan de vooraf met de opdrachtgever bepaalde criteria / competenties. Het rapport bevat duidelijke uitspraken over geschiktheid en concrete ontwikkeladviezen.

Mogelijkheden

Turbo assessment

Turbo assessment

Rapportage binnen 1 dag

Compact assessment

Compact assessment

Bondig assessment met korte rapportage

Assessment op locatie

Assessment op locatie

We komen graag naar je toe

International assessment

International assessment

Assessment in het Engels of Duits

Overige assessmentdiensten

Ontwikkelassessment DIY assessment


Informatie aanvragen

Bel voor meer informatie 073 - 6408 550

of mail naar info@bvslagmaat.com


Bezoek Bureau van Slagmaat op LinkediIn

In de praktijk blijkt de voorspellende waarde van de assessments door BVS groot

Hiring Manager SAP