LOOPBAANADVIES

Loopbaanadvies en loopbaancoaching zijn termen die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen. Maar wat is loopbaanadvies en wat heb je er eigenlijk aan? Waar vind je een loopbaanadviseur en hoe gaat loopbaancoaching in zijn werk?


Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies is het begeleiden van mensen die een vraagstuk hebben over hun carrière. Een loopbaanadviseur (of loopbaancoach) helpt jou te bepalen welke richting, baan, verandering of ontwikkelactie goed bij jou past. Hierbij wordt er gekeken naar jou als persoon: wat zijn jouw wensen, ambities, kwaliteiten en vaardigheden. Maar ook naar de belemmeringen die je wellicht ervaart en naar hoe je die zou kunnen weghalen. 


Heb ik loopbaanadvies nodig?

Niet iedereen heeft loopbaanadvies nodig, er zijn mensen die een duidelijk beeld hebben van hetgeen zij willen doen. Ben jij iemand die twijfelt of heb je nog geen idee hoe jouw loopbaan eruit komt te zien? Kijk dan of de onderstaande vragen jou kunnen helpen:


Loopbaanadvies vragen

Wat wil ik bereiken en waarom wil ik dat eigenlijk?

Waar heb ik nou eigenlijk vooral interesse in en wat motiveert mij nou specifiek?

Wat kenmerkt mij als persoon en professional, wat onderscheidt mij van anderen?

Wat kan ik goed en waar loop ik (soms te) vaak tegenaan?


Deze vragen kunnen je helpen om richting te geven aan je energie. Om uit te vinden wat je gaat doen, hoe en met wie.


Misschien kun je veel van deze vragen al zelf beantwoorden, of heb je er een soort beeld bij of gevoel over. Daar komt bij dat veel dingen in het leven en in het werk zomaar op je pad komen, gewoon gebeuren en je soms overkomen. En vaak is dat ook prima, soms kunnen dingen niet eens anders.


Maar, er kan ook een moment komen dat je het gevoel krijgt dat jou eigenlijk wat te veel overkomt, dat je minder de regie hebt dan je zou willen en kunnen hebben. Of dat je je inspiratie kwijtraakt, je niet weet waar je aan wilt beginnen of dat je misschien wel het gevoel krijgt vast te gaan lopen, of erger nog, dat je ‘bored’ of ‘burnt out’ begint te raken. Ook kan het heel goed zijn dat je gewoon meer uit jezelf wilt halen dan er tot nu toe uitkomt en dat je gerichter en sneller vooruit wilt.


Als je op zoek gaat naar ideeën en hulp, kom je van alles tegen …., maar, wat moet ik nou met COACHING? En PERSOONLIJK LEIDERSCHAP IN JE LOOPBAAN, wat is dat? BEROEPSKEUZE, dat is iets voor schoolverlaters, toch? LOOPBAANADVIES, hoezo heb ik advies nodig over mijn eigen loopbaan? Eerlijk gezegd, allemaal vragen die wij onszelf ook vaak gesteld hebben.


Toch, als je er voor je eigen gevoel zelf niet vlot genoeg uitkomt, kan het flink helpen de bovenstaande vragen eens echt uit te spreken, om ze met iemand aan de orde te hebben en eens wat zaken op een rijtje te zetten en aan te pakken.


De stap naar een loopbaanadviseur

Het zetten van zo’n stap is niet gemakkelijk. Met iemand over dit soort zaken praten betekent ook drempels overgaan. De drempel van niet alles zelf oplossen, en vaak ook de drempel van iemand die je niet kent, vertrouwen. Want, gek genoeg is dit soort dingen bespreken met iemand die al dicht bij je staat niet altijd gemakkelijk. Dat kan een reden zijn om een professional op te zoeken. Ook omdat die vaker met het bijltje gehakt heeft, meer ervaring en daarmee een referentiekader heeft en die methoden en technieken kent die kunnen helpen om snel tot meer scherpte en diepgang, en daarmee tot jouw eigen antwoorden en jouw acties te komen.


Bel of mail ons als je meer wilt weten over wat wij je kunnen bieden op het gebied van loopbaanadvies. Vrijblijvend en in vertrouwen.

Assessmentdiensten

Selectieassessment Ontwikkelassessment DIY assessment


Informatie aanvragen

Bel voor meer informatie 073 - 6408 550

of mail naar info@bvslagmaat.com


Bezoek Bureau van Slagmaat op LinkediIn